• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Kampanie edukacyjne promujące zdrowe nawyki żywieniowe.

Dopełniając zakupów w gigantycznym supermarkecie, co praktycznie jest koniecznym punktem zakupów realizowanym co jakiś czas, spostrzegamy różne artykuły spożywcze zachwalane w marketingach jako super zdrowe, zawierające w sobie lub to ciąg witamin, czy mikroelementów. Mamy do wyboru niesłychanie obszerny asortyment pieczywa, od tego białego, pszennego, jak bułeczki lub bagietki, do ciemnego, jak chleb graham czy razowy – znacznie więcej na stronie internetowej ANCHOR. Wszelcy dietetycy zachęcają do jak najczęstszego spożywania pieczywa razowego, jako tego, jakie ma właściwości znamienite dla zdrowia, niemało mikroelementów, otrębów, jakie mają zbawienny wpływ na stworzony przez nas układ trawienny. Jednak musimy uważać, decydując się na zakup chleba ciemnego, czy jest to pieczywo rzeczywiście razowe, czy tylko ciemne, a nie razowe. Producenci pieczywa wielokrotnie stosują takie triki, że dodają do pieczywa przeciętnego, pszennego lub żytniego karmel, trochę ziarna słonecznika oraz sprzedają taki chleb jako zdrowe pieczywo razowe, tymczasem jest to wyrób tylko razowopodobny i nie wnosi do naszego organizmu ludzkiego jakichkolwiek wartości.

1. Przewodniki

2. FAQ

3. Sprawdź tutaj

4. Subskrybuj

5. Szczegóły

Categories: Zdrowie

Comments are closed.